pasta met paddenstoelensaus
Ingredienten:
500 gram pasta
200 g magere spekreepjes
3 sjalotten (gesnipperd)
1 teen knoflook (geperst)
200 g paddenstoelen (bakje)
250 g champignons of kastagnechampignons
1 blik artisjokharten
125 ml magere kookroom b.v. van blueband finesse koken light
1 bakje basilicum
kook de pasta gaar, spoel om met warm water en laat uitlekken
verhit de hapjespan zonder olie of boter en bak het spek goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Fruit de sjalotten en knoflook in het achtergebleven bakvet. Voeg de paddennstoelen en champignons toe en bak 5 min op hoog vuur. schep regelmatig om.
halveer de artisjokharten. Voeg de room toe aan de pan. Schep door en warm 2 min mee. Neem de pan van het vuur en schep de pasta, het spek en de basilicum erdoor. Warm dit nog even door.
Eet smakelijk